Pressrelease 25 January 2018

HÅLLBART MODE FÖR KVINNORS LEDIGA STUNDER

Den 25:e januari 2018 lanseras det Stockholmsbaserade Lounge Wear-märket A PART OF THE ART. Ett varumärke som riktar sig till den medvetna kvinnan som fokuserar mer på material och passform än på säsongens senaste trender. Visionen med A PART är att skapa tidlösa klassiker som lockar till en hållbar och intelligent konsumtion.

Grundare av varumärket är Lisa Söderman och Jenny Neck. Lisa har ett förflutet på Whyred och H&M, senast som sortimentschef på Weekday. Jennys bakgrund är inom försäljning och marknad, bland annat på Tiger of Sweden dam och senast som Global försäljningschef på House of Dagmar.

Kollektionen består av allt från kimonos, skjortor och byxor till t-shirts och tights med material som tencel, linne, bomull och modal.

– Förutom att ta fram en attraktiv kollektion har fokus legat på att se vad som saknas i branschen när det gäller passformar, kvalitéer och framförallt antalet kollektioner. Modevärldens snabba trender med upp till sex kollektioner per år är inte gynnsamt vare sig för miljön eller återförsäljarna över tid. Därför kommer A PART OF THE ART endast jobba med kollektionerna Warm Weather respektive Cold Weather, säger försäljningschef Jenny Neck.

– Att fylla det tomrum inom modebranschen där du kombinerar plagg som är både snygga och sköna har länge varit en gemensam dröm. Vi vill göra mode som står på kvinnans sida – det handlar om att känna sig fin och bekväm för sin egen skull, inte någon annans. Det är kläder av kvinnor, för kvinnor, med ambitionen att få kvinnor att känna sig bekväma, säger design-ansvariga Lisa Söderman.

Mottagandet har varit det bästa tänkbara och den första kollektionen kommer att finnas i utvalda butiker fr.o.m den 25:e januari 2018 runtom i Sverige, Danmark, Norge, Holland och Dubai.

Du kan även läsa mer om varumärket och köpa hela kollektionen på den egna e-handeln apartoftheart.com.

Lisa Söderman
Co-founder & Creative Director
+46 (0)707–190 962
lisa@apartoftheart.com

Jenny Neck
Co-founder & Head of Sales,
+46 (0)708–982 074
jenny@apartoftheart.com

Press contact: Jenny Neck +46 (0) 708-982 074